showcase demo picture

Massages

Het voornaamste doel van mijn massages is om mijn cliënten geestelijk en lichamelijk te laten ontspannen en daarmee stress te verminderen. Je lichaamsenergie gaat vrijer stromen en je gedachtestroom kan tot rust komen. Er ontstaat een grotere harmonie tussen je lichaam en je geest, wat een sterk helende werking met zich meebrengt.


Massage is geen luxe
Massage wordt nog vaak gezien als luxe. Even een heerlijke verwennerij voor jezelf waar je tijd en geld voor over moet hebben. Zonde, want masseren levert zoveel meer op.

De voordelen 
Massage is gezond.
Het stimuleert de bloedsomloop en stimuleert de uitscheiding van het lymfestelsel waardoor afvalstoffen zich niet meer zo snel ophopen in onze lymfeknopen. Het kalmeert spieren en verwijdert spanningsknopen in schouder en nek en kan ook helpen tegen slapeloosheid​. Kortom je spieren, de huid, je bloedsomloop, je lymfestelsel en zelfs je hormoonhuishouding worden op een positieve manier beïnvloed door een massage. Dat gaat dus verder dan alleen het afvoeren van afvalstoffen. Het helpt het lichaam in balans te blijven en het ondersteunt en versterkt het zelf genezend vermogen. Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken die worden gepubliceerd onderbouwen de heilzame werking van massage.

Massage vermindert stress
Een goed uitgevoerde ontspanningsmassage geeft een diepe ontspanning voor zowel lichaam als geest. Vrijwel iedereen heeft het druk en ervaart regelmatig stress, de oorzaak van 90% van alle ziektes. In feite is elke vorm van spanning stress, dus ga maar na hoe vaak dit bij jou voorkomt. Massage is hier een goede tegenhanger voor.

Massage is tijd voor jezelf
Zoals ook al in het vorige punt benoemd: we hebben het allemaal erg druk met van alles en iedereen. Als je daar zo in op gaat, kun je jezelf daar ook in verliezen. Een massage voor jou is dus: “nu even ik!” Niet bezig zijn met je dagelijkse bezigheden, maar je even laten verwennen door warm en aandachtvol contact met alle aandacht voor jou en je lijf.

Massage is écht contact 
Aangeraakt worden is een basisbehoefte van elk mens en is net zo nodig als bijvoorbeeld eten, drinken en een dak boven je hoofd. Zeker in de westerse cultuur kunnen mensen erg terughoudend zijn met fysiek contact en soms lijkt er zelfs een taboe op te rusten. In een massage word je warm, veilig en respectvol aangeraakt en dat geeft veel voldoening van de behoefte die elk mens heeft: raak me aan.

Massage beïnvloed je gevoel
Het kan zijn dat je niet lekker in je vel zit: je voelt je wellicht wat neerslachtig, onrustig of hebt een ander onbestemd gevoel. De aandacht die je krijgt door een massage kan je opvrolijken. Dat komt onder meer doordat bij prettig fysiek contact “gelukshormonen” worden aangemaakt. Vooral oxytocine en serotonine spelen hierbij een grote rol. Er wordt steeds meer bekend over de werking van deze stofjes.

Massage geeft verlichting van klachten
Een veel gehoorde klacht is pijn in de schouders, meestal veroorzaakt door stress en/of een verkeerde werkhouding. De aandacht, de ontspanning en de feitelijk fysieke uitwerking op het lijf door massage geeft vermindering van (pijn)klachten. Sommige klanten geven aan dat ze hun chronische pijn beter kunnen hanteren, door zich regelmatig te laten masseren.

Massage verhoogt je bewustzijn 
Door massage word je je meer bewust van je lijf en je gevoelens. Emotionele blokkades die zich vastgezet hebben in je lijf kunnen zachter worden en los komen. Het helpt je ook om minder “in je hoofd te zitten” en meer in je lijf. Je wordt je meer bewust van je lichaamssensaties en bent beter in het hier-en-nu. Je zou kunnen zeggen dat massage als mindfulness of als een vorm van meditatie gezien kan worden.

Massage werkt helend
Het kan zijn dat je in je verleden onvoldoende of met te weinig respect aangeraakt bent. Of je bent erg onzeker geworden, doordat je bijvoorbeeld gepest werd. Massage geeft je de mogelijkheid om je zelfvertrouwen weer sterker te maken en een tekort aan prettig en respectvol contact weer in te halen. Massage kan je ook ondersteuning bieden als je in een therapeutisch proces zit.

Massage helpt bij psychosomatische klachten
Als je last hebt van fysieke klachten die voortkomen uit de psyche, spreekt men van psychosomatische of psychofysiologische klachten. Als je het vermoeden hebt dat lichamelijke klachten een emotionele of psychische oorzaak hebben, kan een ontspannende massage je hierbij ondersteunen en inzicht geven.

Of…Gewoon omdat het lekker is, want een massage is genieten! Massage is een heerlijke manier van ontspanning en jezelf gezond houden. Ervaar het eens! 

Pak even een moment voor jezelf en maak een afspraak.

Nieuws

 • Immuunbooster
  De Immuunbooster Wanneer je voelt dat je weerstand daalt of je voelt je wat zwakjes dan is dit de ideale soep. Zo bevat het kruiden die al geruime tijd worden ingezet om de weerstand te versterken. Denk hierbij aan gember, kurkuma of knoflook. Een groot gedeelte van onze weerstand zit in onze darmen. Zo worden sommige slechte bacteriën onschadelijk gemaakt in het darmslijmvlies. Wanneer het darmslijmvlies is aangetast, bijvoorbeeld door ontstekingen zijn we sneller ziek. De kruiden in deze soep hebben stuk voor stuk ontstekingsremmende eigenschappen. Alle ingrediënten op een rij: 1 kleine pompoen 1 broccoli Zoete aardappel 300 gram (voorgekookte) linzen. Deze voeg je na het pureren toe. Weerstandboosters: ( Deze gaan eerst in de koekenpan) 5 uien 10 tenen knoflook 2 stukken gemberwortel 1 […]
 • Vitamine C onmisbaar voor een goede gezondheid
  Vitamine C is zo ongeveer wel de meest bekende vitamine op aarde, maar waar zit het in en wat doet het voor je? Ik zet de feiten op een rijtje. Vitamine C wordt ook wel ascorbinezuur genoemd. Scorbutus is latijn voor scheurbuik, dus A-scorbutus staat voor geen-scheurbuik. Scheurbuik is een aandoening die zeelui vroeger nog wel eens op zee kregen omdat ze het zonder fruit moesten stellen. Alle zoogdieren kunnen zélf vitamine C aanmaken in hun lichaam als het nodig is,  enkele apen, cavia’s, vleermuizen en de mens uitgezonderd. Dat is jammer want juist vitamine C is een stof die ons zou kunnen beschermen tegen de stressvolle wereld waarin we leven. Waarom is vitamine C zo belangrijk voor onze gezondheid? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat als dieren worden opgejaagd of onder druk […]
 • Magnesium
  Iedereen heeft wel eens van het mineraal magnesium gehoord. Het staat vooral bekend als een anti-stress mineraal. Waarom is dat en heb jij ook een magnesium tekort? Waarschijnlijk wel want de meerderheid van de westerse mensen heeft hier een tekort aan. Magnesium is één van de mineralen die we het meest tekort komen. Dit omdat de bodem van de groente en fruit door gebruik van kunstmest magnesium in de meeste gevallen mist. Gesteld wordt dat anno nu zo’n 75% van de mensen een groot tekort hebben aan magnesium. Magnesium zit in elke cel van ons lichaam en helpt bij het vrijmaken van energie in de mitochondriën van de cellen. Daarnaast helpt het bij de vorming van botten en een sterk gebit (magnesium werkt samen met calcium). MAGNESIUM TEKORT Honderd jaar geleden bevatte een appel met schil […]
 • Lichaam en geest in balans
  De meeste mensen zitten te veel in hun hoofd. Vroeger, nog voordat er mobieltjes, sociale media, televisies, agenda’s en deadlines waren, was het leven een stuk rustiger. Mensen werkten voornamelijk met hun lichaam. Nu is het omgedraaid. Velen van ons zijn alleen maar bezig in ons hoofd: we moeten problemen analyseren, e-mails beantwoorden en agenda’s vullen, etc. Daardoor creëren we een soort schijnwereld in ons hoofd. In het ergste geval sluiten we onszelf op in dat hoofd en leven we in onze gedachten. Wat is het gevolg? Dat we elk contact met ons lichaam kwijtraken. Maar ook ervaringen, van lang geleden of recent, kunnen een bepaalde verkrampte toestand veroorzaken in je lichaam. Ervaringen die negatief of anderszins belastend zijn geweest, veroorzaken ‘ladingen’ en ‘blokkades’ die als […]
 • Orchid Sprays
  Ik ben leverancier van de Orchid Bloesemsprays. Eerst was ik wat sceptisch over een bloesemspray. Totdat ik er een keer mee in aanraking kwam. Wow wat werkt zo`n spray geweldig. Ik heb standaard de reiniging formula in mijn handtas zitten. Dit is een geweldige spray voor o.a. HSP-ers, deze helpt je om oude en/of ongewenste energieën te verwijderen Wat zijn Orchid Airsprays? De sprays zijn gemaakt om je te helpen om met de uitdagingen van elke dag om te gaan. Ze geven je ruimte, waardoor je in je eigen centrum kunt zijn en zo je energie kunt herstellen. Door het gebruik van de spray kan nieuwe genezende energie binnenkomen, er zal zich een beschermend energieveld rondom je vormen met de kwaliteit van de gebruikte spray. De essentiële oliën geven elke spray zijn eigen unieke aroma en […]